- 1404/01/11 - 09:11
- زمان مطالعه : 2 دقیقه
- /ZxP
خبرگزاری فارس
بازتاب خبرهای دانشگاه علوم پزشکی زنجان در رسانه های بر خط- 11 فروردین

خبرگزاری فارس
افزایش نانواییهای تولیدکننده نان کامل در زنجان به 84 واحد
رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: طبق هدفگذاریهای انجام شده، تعداد نانواییهای تولیدکننده نان کامل در سطح استان تا پایان سال 1404 به 84 واحد میرسد.
جعفر مطهریفر، رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان با بیان اینکه در حال حاضر هفت واحد نانوایی در سطح شهر زنجان مشغول تولید نان کامل هستند، اظهار کرد: بر اساس آمار ارائه شده از سوی اتحادیه نانوایان، حدود یک هزار 600 واحد نانوایی در سطح استان در حال فعالیت هستند و 5 درصد از این تعداد برای پیوستن به چرخه تولید نان کامل در سال 1404 هدفگذاری شده است.رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه نان از دیرباز اهمیت ویژهای در ابعاد مختلف تغذیهای، فرهنگی و امنیتی در کشور ما داشته است، افزود: نان بخش مهمی از سبد غذایی ما را تشکیل میدهد و جزو جداییناپذیری از زندگی مردم ما است.وی با اشاره به اینکه شالوده اصلی نان، آرد است که از غلات و خصوصاً گندم به دست میآید، خاطرنشان کرد: مهمترین عاملی که باعث گسترش مصرف نان در کشور ما است، دردسترسبودن و ارزان بودن آن است بهطوری که همه اقشار جامعه به این ماده غذایی دسترسی دارند. مطهریفر به بیان فواید آرد و نان کامل پرداخت و گفت: آرد کامل سرشار از پروتئین، کربوهیدرات، انواع فیبرها، ویتامینها، مواد معدنی و حتی چربیها است و میتواند 70درصد کالری مورد نیاز بدن را تأمین کند، ولی آرد سفید به دلیل سبوس گیری از گندم و حذف جوانه گندم و بهتبع آن حذف بسیاری از مواد مغذی آرد، نهتنها مفید نیست بلکه میتواند عوارضی چون ابتلا به کبد چرب، دیابت نوع 2، چاقی و انواع سرطانهای گوارشی در پی داشته باشد.
رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان افزود: نانهایی که با آرد سبوسدار تهیه میشوند در بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی، کنترل قند خون و حفظ وزن متناسب و ایدهآل بسیار مؤثر هستند.
11 فروردین 1404
https://farsnews.ir/S_mohammdi/1743415437166926344

نظر دهید